Principiul distribuirii aleatorii a dosarelor în instanţele judecătoreşti reprezintă un principiu consfinţit în art. 61alin. (1) al Legii privind organizarea judecătorească, nr.514-XIII din 06.07.1995, ce a fost introdus prin Legea pentru modificarea şi completarea unor acte legislative, 247-XVI din  21.07.2006, fiind, la rîndul său, o recomandare a Consiliului Europei materializată în cadrul implemntării Planului de Acţiuni Republica Moldova-Uniunea Europeană.

Această prevedere a reprezintă un principiu a activităţii sistemului judecătoresc. Obiectivele sunt: asigurarea judecării echitabile a cauzei, asigurarea respectării eticii judecătoreşti, prevenirea corupţiei, asigurarea caracterului imparţial al judecătorului în cursul judecării cauzei, distribuirea echitabilă a volumului de lucru judecătorulor instanţei de judecată.

Legea privind organizarea judecătorească, nr.514-XIII din 06.07.1995nu oferă o careva noţiune a termenului de „distribuire aleatorie”. Prin urmare, modul de realizare a acestui principiu se regăseşte în alte acte normative. Totodată, potrivit Dicţionarului explicativ al limbii române termenul de „aleator” este sinonim cu „întîmplător”, „imprevizibil”. Raportat la distribuirea dosarelor modul aleator ar presupune un algoritm imprevizibil sau cu grad redus de previzibilitate al repartizării dosarelor judecătorilor. Scopul acestui mod de distribuire a dosarelor constă în imposibilitatea oricărei intervenţii externe în procesul distribuirii dosarelor în vederea asigurării judecării echitabile a cauzei în condiţii de independenţă şi imparţialitate a judecătorului.

Detalizarea modului de realizare a pricipiului distribuirii aleatorii a dosarelor este regăsită în Regulamentul privind repartizarea aleatorie a cauzelor în instanţele judecătoreşti, aprobat prin Hotărîrea Consiliului Superior la Magisrtaturii nr.68/3 din 01.03.2007. Astfel, potrivit Regulamentului, instanţele urmează să aplice „criteriul aleatoriu în sistem ciclic”, conform căruia toate dosarele, în ordinea în care au fost înregistrate, se distribuie judecătorilor în ordinea alfabetică a numelor acestora.

În prezent instanţele judecătoreşti din Republica Moldova aplică în activitatea sa Programul Integrat de Gestionare a Dosarelor – un soft special creat pentru instanţele judecătoreşti care permite automatizarea gestionării dosarelor.

Modulul de repartizare a cauzelor posedă două opţiuni de ditribuire a dosarelor – manuală şi automată, care sunt configurate la nivelul instanţei în dependenţă de modul de organizare a activităţii în cadrul acesteia. Astfel, în cadrul aplicării opţiunii de repartizare manuală a dosarelor în cadrul Modulului de repartizare a cauzelor din cadrul Programului Integrat de Gestionare a Dosarelor, utilizatorul cu rol de Preşedinte alege de sine stătător judecătorul care urmează să judece cauza din lista tuturor judecătorilor instanţei. În cazul aplicării opţiunii de repartizare automată a dosarelor cauzele sunt distribuire aleatoriu automat în Programului Interat de Gestionare a Dosarelor, cu excluderea factorului uman.

Regulamentul privind repartizarea aleatorie a cauzelor în instanţele judecătoreşti, aprobat prin Hotărîrea Consiliului Superior la Magisrtaturii nr.68/3 din 01.03.2007 propune instanţelor judecătoreşti repartizarea aleatorie a dosarelor prin metoda ciclică, pînă la elaborarea şi implementarea sistemului informaţional de repartizare a cauzelor. Concominent, obligativitatea aplicării Programului Integrat de Gestionare a Dosarelorde către instanţele judecătoreşti este expres prescris în Hotărîrea Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la înregistrarea audio digitală a ședințelor de judecată și implementarea soft-ului integrat de gestionare a dosarelor, nr.259/12 din 17.09.2009 şi Hotărîrea cu privire la implementarea în continuare a Programului Integrat de Gestionare a Dosarelor (PIGD) și a înregistrări audio a ședințelor de judecată, nr.322/21 din 06.07.2010.

Pentru a distribui uniform, aleatoriu, volumul de lucru judecătorilor versiunea a III-a a Programului Integrat de Gestionare a Dosarelor posedă un Modul de repartizare a cauzelor perfecţionat. Noutatea constă în introducerea în algoritmul repartizării dosarelor a gradelor de complexitate a cauzelor. Gradele de complexitate ale dosarelor sunt specificate în Regulamentului privind stabilirea gradelor de complexitate unice naţionale a cauzelor judiciare civile, penale şi contravenţionale, aprobat prin Hotărîrea Consiliului Superior al Magistraturii nr.149/11 din 29.03.2011.

Totodată, este de menţionat că Programul Integrat de Gestionare a Dosarelor posedă posibilitatea operaţională de blocare a judecătorilor de la repartizarea cauzelor în situaţii strict determinate de cadrul normativ dar şi intervenţia în vederea uniformizării volumului de lucru, în cazuri obiective – numirea unui nou judecator, întoarcerea din concediu de materinate a judecătorului, etc. Toate aceste intervenţii urmează a fi executate în strictă conformitate cu prevederile cadrului normativ în materie şi să fie posibil şi facil de monitorizat.

În aceast context, se impune necesitatea întreprinderii unor acţiuni spre optimizarea aplicării tehnologiilor informaţionale întru asigurarea principiului distribuirii aleatorii a dosarelor:

  • revederea cadrului normativ în materie spre liminarea ambiguităţilor şi prescrierea unor reguli clare şi concrete de aplicare a principiului distribuirii aleatorii a dosarelor, mai ales în condiţia ulterioarelor verificării ce stau în sarcina Inspecţiei judiciare, care, potrivit pct.12 al Regulamentului cu privire la organizarea, competenţa şi modul de funcţionare a inspecţiei judiciare, aprobat prin hotărîrea Consiliului Superior al Magistraturii nr.321/13 din 11.10.2007, efectuează verificări la instanţele de judecată privind repartizarea aleatorie a dosarelor;

  • asigurarea unei ineracţiuni funcţionale între instanţele judecătoreşti, inspecţia judiciară şi instituţia care asigură mentenanţa tehnico-infromaţională a Sistemului Informaţional Judecătoresc spre crearea unei abordări comune a aplicării şi perfecţionării opţiunilor Programului Integrat de Gestionare a Dosarelor;

  • crearea unui cadru de colaborare, schimb de experienţă şi bune practici între instanţele judecătoreşti spre valorificarea experienţelor pozitive şi uniformizarea practicilor de aplicare a opţiunilor Modulului de repartiu’zare a cauzelor în instanţele judecătoreşti;

  • Consolidarea posibilităţii oferirii informaţiei justiţiabililor privind modul de distribuire a dosarului concret ce ar permite identificarea modului real de distribuire a dosarelor în Programul Integrat de Gestionare a Dosarelor.